Pytanie:
W jaki sposób określane są indywidualne obroty przy błędnych podaniach?
Marcus Swope
2012-02-11 12:15:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

W jaki sposób określane są obroty danego gracza? Wikipedia definiuje obroty jako

W koszykówce, strata ma miejsce, gdy zawodnik jednej drużyny oddaje posiadanie członkowi drużyny przeciwnej, tracąc piłkę. Może to wynikać z kradzieży piłki, popełniania błędów przez gracza, takich jak wyjście lub wyrzucenie piłki poza boisko, popełnienie błędu (np. Podróż) lub popełnienie faulu w ataku.

Nie jestem jednak pewien, co dzieje się przy błędnych podaniach. Gdy zawodnik będący w posiadaniu piłki wykonuje podanie, które jest natychmiast przechwytywane przez obrońcę, wówczas oczywiście gracz, który podał piłkę, zostaje obarczony stratą. Moje pytanie brzmi: co się stanie, jeśli piłka zostanie przechylona przez gracza, dla którego była przeznaczona, zanim obrońca wejdzie w posiadanie piłki? Kto jest odpowiedzialny za stratę piłki w takiej sytuacji, zawodnik, który podał, czy zawodnik, który przechylił piłkę, zanim obrońca wszedł w posiadanie piłki? Czy zależy to od tego, kto dotknął piłki jako ostatni, czy też od zawodnika, który jako ostatni w pełni posiadał piłkę?

Mam to samo pytanie dotyczące przechwytów i zbiórek, ale nie jestem jeszcze pewien, czy zasługują na inne pytanie. Pozwolę, aby odpowiedź zdecydowała
Moje przeczucie mówi mi, że to ostatni gracz, który potwierdził dotknięcie piłki, otrzymuje stratę. Ale nie postawiłbym na to farmy.
Jeśli odbierający nie jest w stanie odebrać piłki, zawsze następuje rotacja podających.
Jeden odpowiedź:
#1
+6
Dynamic
2012-02-12 01:26:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wszystko sprowadza się do tego, kto jako ostatni miał pełne posiadanie piłki.

Jeśli gracz A z drużyny 1 podał piłkę, a gracz B z drużyny 1 przechylił piłkę , a gracz A w drużynie 2 złapał, strata byłaby winą gracza A1.

Uwaga: Ponieważ nie zostało to określone, są to zasady gimnazjum / liceum. Nie mogę ręczyć, że jest to również zasada NBA lub College'u

AKTUALIZACJA: ZNALAZŁEM TEN BLOG, W KTÓRYM OŚWIADCZA, ŻE W NBA, OSTATNIA OSOBA, KTÓRA DOTYKA PIŁKI, OTRZYMUJE OBRÓT.

Wyobrażam sobie, że profesjonalne statystyki byłyby zrobione w ten sam sposób, ale potwierdźmy
@DmitrySelitskiy: Zobacz aktualizację.


To pytanie i odpowiedź zostało automatycznie przetłumaczone z języka angielskiego.Oryginalna treść jest dostępna na stackexchange, za co dziękujemy za licencję cc by-sa 3.0, w ramach której jest rozpowszechniana.
Loading...